• גודל פונט
  • גוונים וקונטרסט
106 08-9383838
עיריית נס ציונה בגוגל עיריית נס ציונה בפייסבוק עיריית נס ציונה ביוטיוב
EN

מחוויית מתנדבת ידיד לחינוך בשקד - תמר גורביץ

"יש לי גלידה הכי טובה, הכי טובה ומשובחה" - חוויית סוף הקיץ

לפני 7 שנים הצטרפתי לעמותת "ידיד לחינוך" ומאז ועד היום אני מתנדבת בבית-הספר "שקד".
לפני שנתיים, הרחבתי את מעגל ההתנדבות והצטרפתי לבית-הספר "ניצנים". בנוסף, הצטרפתי השנה גם לבית-הספר "שיבולים".

במסגרת תוכנית "רב-ידע", תוכנית בית-ספרית בבית-הספר "שקד", המיועדת לתלמידי כיתות ה' ו-ו', לפיה מחולקת השיכבה לקבוצות רבות של תחומי עניין שונים, אני חווה עם 10 תלמידים מקסימים את נפלאות ה"מדע במטבח".

כמורה למדעים בדימוס, אני מלמדת כימיה ופיזיקה באמצעות חומרים נגישים בבית, בעיקר במטבח, דוגמת: מלח, קפה. אני מנחה את התלמידים ויחד אנו עושים ניסויים. לשאלתי על אופן לימוד מקצוע המדעים בכיתתם, מתקבלת התשובה: "בכיתה לא מתאפשר לנו להתנסות בפעילות מדעית בעצמנו ואיתך אנו מיישמים."

התלמידים מפגינים התלהבות רבה במפגשים המשותפים שלנו, מגלים עניין רב, מקשיבים, מגיבים, מפנימים ומיישמים את הנלמד. גם השובבים מביניהם נהנים: "קשה לי לקבל משמעת, אך אני אשתדל..."

רגע לפני שחום יולי-אוגוסט יתפוגג, התנסינו בפעילות העוסקת בתוצאות המפגש בין מלח גס לקרח מרוסק. התלמידים פעלו, מדדו טמפרטורות, לפני ואחרי המפגש. 
                           
לאחר שנוכחו בתוצאה (ירידת טמפרטורת הסביבה עד למינוס 10 מעלות צלזיוס), הציעו כיצד ניתן לנצל את התופעה בחיי היום יום. במפגש שלאחריו, ניצלנו את הידע שנרכש ויחד הכנו גלידה טעימה להפליא, גלידה משובחה...


אני חווה אושר גדול עם הילדים, חזרתי למקורות, לראשית דרכי כמורה למדעים, כאשר לימדתי תלמידים החל מגיל הגן ועד לכיתה ט'.

אני מספרת את הדברים ומתרגשת...

כתבה: תמר גורביץ
ערכה: אורה גולן, מתנדבת ורכזת פרסום "ידיד לחינוך", נס-ציונה

נובמבר 2016


 

עבור לתוכן העמוד